Hello everyone.

We have decided to phase out the Mixed Reality Forums over the next few months in favor of other ways to connect with us.

The first way we want to connect with you is our mixed reality developer program, which you can sign up for at https://aka.ms/IWantMR.

The plan between now and the beginning of May is to clean up old, unanswered questions that are no longer relevant. The forums will remain open and usable.

On May 1st we will be locking the forums to new posts and replies. They will remain available for another three months for the purposes of searching them, and then they will be closed altogether on August 1st.

So, where does that leave our awesome community to ask questions? Well, there are a few places we want to engage with you. For technical questions, please use Stack Overflow, and tag your questions using either hololens or windows-mixed-reality. If you want to join in discussions, please do so in the HoloDevelopers Slack, which you can join by going to https://aka.ms/holodevelopers. And always feel free to hit us up on Twitter @MxdRealityDev.

WMR controller won't enter pairing mode

benz145benz145
edited February 1 in Troubleshooting

I've used my WMR controller previously with no issue, however I recently went to set them up again and one of my two controllers will not enter pairing mode (holding the button inside the battery cover for three seconds). The other controller had no issue.

I followed the Device Recovery procedure here (https://docs.microsoft.com/en-us/windows/mixed-reality/enthusiast-guide/troubleshooting-windows-mixed-reality#device-recovery) and it seemed to work fine, but the controller still will not enter pairing mode.

I've also tried swapping to fresh batteries but that didn't help. No idea where to go from here.

I'm using a Lenovo WMR headset, though considering this issue is just between the WMR controller and the bluetooth connection on my PC, I doubt the headset matters in this case.

Answers

  • @benz145 Exact same issue here. Also seemed to complete device recovery/ factory reset successfully, but still no luck when keeping the pairing button down - LEDs just stay lit. Works fine with the other controller. Any progress on your end?

Sign In or Register to comment.