Hello everyone.

We have decided to phase out the Mixed Reality Forums over the next few months in favor of other ways to connect with us.

The first way we want to connect with you is our mixed reality developer program, which you can sign up for at https://aka.ms/IWantMR.

The plan between now and the beginning of May is to clean up old, unanswered questions that are no longer relevant. The forums will remain open and usable.

On May 1st we will be locking the forums to new posts and replies. They will remain available for another three months for the purposes of searching them, and then they will be closed altogether on August 1st.

So, where does that leave our awesome community to ask questions? Well, there are a few places we want to engage with you. For technical questions, please use Stack Overflow, and tag your questions using either hololens or windows-mixed-reality. If you want to join in discussions, please do so in the HoloDevelopers Slack, which you can join by going to https://aka.ms/holodevelopers. And always feel free to hit us up on Twitter @MxdRealityDev.

Holograms 100 tutorial errors w/ Emulator

DmidcapDmidcap
edited September 2017 in Questions And Answers

Hello. I'm currently trying to get Hololens development working with a couple Coworkers, and we're having some difficulties.

We've been following this tutorial to set our machines up with the Emulator, Unity, etc, and following this tutorial to build the first app.

However, we run into two separate issues depending on which version of Unity we use. The Emulator is version 10.014393.1358.

If I create the project in Unity 5.6.0f3 (the version that was installed when I selected " Game Development with Unity" from the Visual Studio 2017 installer), I get the following error: . I've had no luck finding a fix for this error.

However, if I create the project in Unity 2017.2.0b7, following the Holograms 100 tutorial again, I use the Release version, target x86, and select HoloLens Emulator 10.0.14393.1358, Visual Studio will build the app, open the Emulator, but then nothing happens. I can mess around with the emulator itself, but if I try to access the MixedRealityIntroduction app, nothing happens. I just get blank screen.


While writing up this question, I did however try building to something different with interesting results. On the 2017.2.0b7 version, if instead of targeting the emulator, I target 'Local Machine', I get the view that I expected to get, but in it's own application.

Let me know if there's any more information I need to share.

My boss was trying to get it working on his machines, but he had the exact same problems for both versions as described above. He even tried following a different tutorial on Pluralsight, but to no avail. That makes consistent errors on four different machines using one or both versions of Unity.

Best Answer

Answers

Sign In or Register to comment.