Vuforia works on webcam but not Hololens. Help?

We are trying to use an image target to place a hologram using Vuforia and Unity. When we connect a webcam, our model appears above the target. However, when we deploy the app to the Hololens and hold up the printed target, the model does not appear. We know the app is deploying because we can see other holograms in the scene, but the HL does not appear to recognize the target.

We used a custom database for our image target, and we set the dimensions in the database to a width of 0.0745 (meters). Our real-world printed image is 0.0745m x 0.0745m.

We have tried adjusting the clipping planes, disabling Vuforia play for the webcam, removing the Vuforia SDK from the list of VR SDKs under Player Settings, and physically moving backwards and forwards while wearing the Hololens.

Player Settings

Vuforia Configuration 1

Vuforia Configuration 2

AR Camera Settings

Build Settings

Scene Setup and Image Target

Do you have any other suggestions to try?

Tagged:

Answers

  • XL2cXL2c
    edited November 2017

    Did you try a bigger tracker "image"? just to rule that out...
    Using these settings : https://library.vuforia.com/articles/Training/Developing-Vuforia-Apps-for-HoloLens
    and MRTK 2017.2.0 i got it to work on a 21cm/29cm tracker

  • hey there, I have the exact problem. Any progress on your side?

  • We have solved it now! These are what we have done to fix it.

    1. Upgraded Windows with Windows 10 Fall Creater Update
    2. Removed All Errors made with the recent Unity updates.
    3. Set Vuforia to load the our own custom target image resources.

    Good luck guys!

  • @swu said:
    We have solved it now! These are what we have done to fix it.

    1. Upgraded Windows with Windows 10 Fall Creater Update
    2. Removed All Errors made with the recent Unity updates.
    3. Set Vuforia to load the our own custom target image resources.

    Good luck guys

    I'm exactly having the same problem . My app does not recognise my image targets and yeah i have updated hololens to latest version . No idea how to fix this but i want this to be fixed very soon. Any help ?

Sign In or Register to comment.